sisustuskarpanen_tyo_1

sisustuskarpanen_tyo_2 sisustuskarpanen_tyo_3

 

sisustuskarpanen_tyo_4  sisustuskarpanen_tyo_7

Toisille lomaparatiisi on se, kun hikikarpalot otsalta pyyhitään multaiseen käsivarteen. Kasvun ihmettä ja oman työn tuloksia jaksaa seurata kesästä toiseen.

AsuntomessujeMustankorkean kierrätyspuutarha rakennettiin roskasta, ja työmyyrän pihalla käytettiin seuraavia ideoita:

 

  • Männynkuorikate on levitetty suuren matalareunaisen puukehikon sisälle. Kuorikatteen päälle on kerätty vanhoja lavakauluksia tai muita puulaareja. Laareissa voi kasvattaa kukkia, yrttejä tai vaikka perunaa!?
  • Tiskipöytä toimii istutuspöytänä ja sen ympärille on kerätty eriparisia istutusastioita.
  • Vanha sininen reikälevy on kätevä myös puutarhassa! Siihen voi ripustaa työkaluja ja muita puutarhatarvikkeita.
  • Vanhat värikkäät T-paidat leikattiin trikoonaruiksi ja niistä solmittiin amppeleita.Amppeleiden sisään sujautettiin erilaisia roskapenkalta löytyneitä astioita. Amppeleissa voi kasvattaa yrttejä tai kukkia. Amppeleilla saa pienen hyötypuutarhan vaikkapa kerrostalokodin keittiön ikkunalle!?
  • Pergolapuiden päälle on nostettu tukeva luonnonoksa ja näin riiputustilaa tulee enemmän.
  • ”Maailman helpoimmat puut” on puutarhajätekasasta pelastettuja suuria kuolleita risuja. Ne on istutettu maalattuihin kaivonrenkaisiin. Kun risupuun juurelle istuttaa esim. krassin, tulee siitä kesäksi kukkiva puu! Näiden risupuiden juurelle on istutettu vihreitä havuja. Vanhat kaivonrenkaan voi maalata tavallisella ulkomaalilla ja väri kannattaa valita omaan taloon sopivaksi.
  • Myös hyötypuutarhassa kannattaa miettiä kuinka sadevettä voisi helposti kierrättää? Laakea peltilevy joka ohjaa sadevedet suoraan kastelukannuihin jäi tältä pihalta toteuttamatta, mutta kokeilepa sinä omalle pihallesi kuinka sellainen toimisi?! 🙂