matto_2

lattia_4

tauko_7

lattia_5

matto_1

Tässä pari esimerkkiä uusimmista lattiamateriaaleista, joita olen itsekin jo päässyt kokeilemaan!

Kokolattiamatto on muuttanut luonnettaan aivan tyysti, sitten 70-luvun, ja nykyään tuo ihanan pehmeä materiaali on täysin allergiaystävällinen ja jopa kokonaan ilman synteettisiä liimoja tai muita ”myrkkyjä” valmistettu! Kokolattiamatto toimii jopa julkisissa tiloissa, eli kannustan myös kotisisustajia kokeilemaan.
Vaihtoehtoja on satoja ja valmistajiakin kymmeniä… Usein kokolattiamatto asennetaan rullaamalla vanhan materiaalin päälle. Tilasta, käytöstä ja matosta riippuen, se voi pysyä paikallaan jopa vain listojen alle asetettuna, eli näin sen saa rullattua myös helposti mukaansa vaikkapa muuton yhteydessä!?

 

Toinen uusi lattiasuosikkini on tekstiilivinyyli. Se näyttävät tekstiililtä, mutta ont siis kokonaan vinyyliä. Tekstiilivinyylistä löytyy jo useita kauniita kuoseja, värejä ja kuvioita. Materiaali on todella helppohoitoinen ja kestävä. Asennus on joko rullatavarana tai laattoina.
Tekstiilivinyyli on suunnattu enemmän julkisiin tiloihin kuin koteihin, mutta aivan hyvin näistä löytyisi todella toimivia ratkaisuja esim. keittiöön, kodinhoitotiloihin ja vaikkapa lastenhuoneisiin!?

 

Kolmas lattiahauskutus on tuo turkkilevy-lattia, joka oli vähän kuin kokeilu erään yrityksen kahvihuoneeseen. Se toimi asennuksen, ilmeen ja käytön puolesta oikein hyvin! Puhdistus voi jatkossa ehkä olla oma hommansa…? mutta tässä tilassa pieni ajan tuoma skrupu lisää vain tilan katu-uskottavuutta!