parahin_1 parahin_3

parahin_iso_1

Tässä Sisustuskärpäsen sisustamassa kodissa asuvat kuvitteellinen perhe Parahin: Tiina, Mikko ja kaksospojat Usko ja Toivo! Tiina on sairaahoitaja ja Mikko sairaalan laitosmies. Pari tapasi työpaikalla ja pian syntyikin jo Usko ja Toivo. Äiti on juuri palannut töihin äitiyslomalta ja perhe taiteilee kiireisen perhearjen ja omien unelmien välimaastossa, kuten kaikki kakskasit… Ehkä meille veilä syntyy pieni tyttö haaveilee Tiina, tai voitaisihan me vaikka rakentaa oma talo? lisää Mikko

Tämän perheen keskiössä touhuavat Usko ja Toivo …niin ja tietenkin rakkaus!

 

 

Perhe Parahin, heille sisustettu koti ja useat tapahtumat tässä kodissa ovat yksi osa Jyväskylän Vuokra-asuntojen Kurkkaa kotiin-markkinointiprojektia. Projektin tavoite on kertoa vuokra-asumisen mahdollisuuksista, JVA:n pistejärjestelmästä ja nostaa vuokra-asumisen imagoa! Sisustuskärpänen on  mukana tässä projektissa, paitsi sisustajana, niin myös markkinoinnin suunnittelussa.

Parahisen perheen lisäksi tullaan vuoden 2015 aikana esittelemään vielä Rauha Varman idyllinen pienpuukerrostalokoti, sekä nuoripari Alkun ja Unelman upouusi kerrostalokoti.

Sisustuksissa on hyödynnetty helppoja, halpoja ja vuokrakotiin soveltuvia sisustusratkaisuja. Projektin yhteistyökumppaneina toimivat Kodin Ykkönen, Viherlandia, SPR, sekä improvisaatioteatteri JOO, jonka näyttelijät heittäytyvät tapahtumapäivinä kuvitteellisten asukkaiden rooleihin! Jotain vähän hassuakin voi tapahtua, ihan niinkuin perheissä nyt aina välillä sattuu ja tapahtuu… 🙂

parahin_4 parahin_6

parahin_iso_2

 

Eteisen musta seinä on piristetty valkoisilla rukseilla. Ruskit on toteutettu korjausteipillä. Kodin kaikki seinät ja uusi tammilaminaattilattia on toteutettu JVA.n pistejärjestelmällä.

Tiinan ja Mikon muuttaessa yhteen, jäi molempien kodista vain pieniä mattoja. Nyt isommassa kodissa pienistä matoista on yhdistelty isompia mattoja!
Uskon ja Toivon yhteisessä huoneessa matoksi on otettu iso tilkkupeitto, jonka päällä on kiva leikkiä ja kölliä.

parahin_10 parahin_11

Lastenhuoneen kattoon asennettiin pitkä liukukisko, joka mahdollistaa erilaiset ripustukset koko huoneen mitalle. Valkoisten avohyllyjen edessä tumma pellavaverho säätelee huoneen tunnelmaa idealla ”Leikit auki – leikit kiinni!” Illalla huone rauhoitetaan ja lelut laitetaan verhojen taakse piiloon. Samasta liukukiskosta roikkuu myös luonnonoksa, jossa tuikkivat ledivalot. Valot toimivat pienten poikien yövaloina. Koska pojat haluavat nukkua vierekkäin, rakennettiin heille yhteinen laverisänky ja näin säästettiin paljon lattiapinta-alaa leikeille.

 

Vanhempien makuuhuone on pitkä ja kapea. Parisänky mahtuu tilaan vain toisinpäin. Kapeat kulkuväylät ja hankalat ”pölykolot” vältettiin OBS-levystä rakennetulla lavasängyllä. Sivuille jää myös laskutila kännykälle, kirjalle tai kuulokkeille. Lukuvalot on kiinni sängynpäädyssä nipsuilla. Lavasängyn päällä on tavalliset runkopatjasängyt, joista on ruuvattu jalat pois.
Makuuhuoneessa verhot on korvattu trendikkäillä päreamppeleilla, jotka roikkuvat verhokiskosta. Pimentävä rullaverho mahtuu rullautumaan verholaudan taakse.

Seinällä oleva ”pyykkinaru” on kiinnitetty kahdella naulalla, ja se antaa ripustustilaa koko seinän mitalla! Olohuoneen puolella valkoisen senkin päälle on saatu isokokoinen kollaasi ilman ainuttakaan seinäkiinnitystä (ylimmät kuvat).

parahin_9 parahin_8

Olohuoneen eriskummallinen(?) kalustesijoittelu antoikin lisätilaa pieneen olohuoneeseen. Diagonaalin sijoitellut huonekalut jättävät tässä olohuoneessa selkeät kulkulinjat huoneen toimintoihin ja sohvan taakse mahtuu vielä pieni luku/työnurkka.

Kodin seinäväreissä toistuu kaksi eri harmaan sävyä ja vaaleansininen. Kaikki vessa seinät maalattiin kokonaan tummanharmaalla, vaikka kyseessä on vuokra-asunto. Myös vuokrakodissa voimakkaat värit tai isot kuosit ovat aivan mahdollisia!

parahin_7 parahin_12

parahin_13 parahin_iso_4

 

parahin_iso_3

Kodin parveke on metsän reunassa ja metsäteema on tuotu myös parvekkeen sisustukseen. Isot ympärivuoden näyttävät risupuut täyttävät parvekkeen ylätilaa. Risupuut voi ”istuttaa” betoniin ja peitellä sammaleella, hiekalla tai kivillä? Myös kävyt, kepit ja pienet risut sopivat hyvin metsäparvekkeelle.