sisustuskarpanen_leikki_6

sisustuskarpanen_leikki_7  sisustuskarpanen_leikki_9

sisustuskarpanen_leikki_13  sisustuskarpanen_leikki_11

sisustuskarpanen_leikki_8  sisustuskarpanen_leikki_1

sisustuskarpanen_leikki_4  sisustuskarpanen_leikki_5

sisustuskarpanen_leikki_3  sisustuskarpanen_leikki_10

Asuntomessujen 2014 kierrätyspuutarhassa on yhtenä kantavana teemana ollut lapsille suunnattu piha. Leikkipihalla ei tarvitse varoa kukkapenkkejä tai muita asetelmia, vaan tilaa on sekä leikille että luovuudelle.
  • Turvahiekka on tarkoitettu leikkipihojen pohjamaaksi. Se ei tiivisty kuten ”tavallinen hiekka” vaan pysyy joustavana, eli ”turvallisena”. Hiekkalaatikkohiekka on puolestaan hienompaa ja hyvin tiivistyvää hiekkaa ja siitä tulee parhaimmat kakut ja upeimmat linnat!
  • Leikkimajat on rakennettu kolmesta kuormalavasta. Ne on tuettu ja kiinnitetty toisiinsa kulmaraudoilla sekä peitelaudoilla. Kattotarpeiksi löytyi valmiita kulmapaloja kaatopaikan puujäte kasalta. Vastaavanlaiset kulmat voi rakentaa helposti myös itse esim. kulmarautojen avulla.
  • Leikkimajat maalattiin ja tuunattiin kolmeen erilaiseen teemaan; Pikkuinen emäntä(minttu), Rallikuski(turkoosi) ja Merimies(sininen).
  • Pikkuisen emännän mökissä matto naulattiin kiinni lattiaan, jotta tuuli ei vie sitä mennessään. Rallikuskin vaihdekeppi on musta rautapatsas joka esittelee voimiaan kädet pystyssä. Merimiehen ankkuri on ommeltu vanhasta trikooneulepaidasta.
  • Hiekkalaatikko on maalatun betonirenkaan sisällä. Betonirenkailla olisi helppo toteuttaa myös uudenlainen korkea seisomahiekkalaatikko!? Esim. pienillä rivitalon takapihoilla tällainen hiekkalaatikko voisi olla kätevä? Miksi hiekkalaatikolla tarvitaan aina tilaa myös pyllyille, voisiko hiekkalaatikon ympärillä leikkiä seisoviltaan?